preskoči na sadržaj

Pomorska škola Bakar

 > Naslovnica
Vijesti

Berba naših maslina

Autor: Radiana Tomée - Cicvarić, 6. 11. 2013.

    

 

Već godinama maturanti uz profesoricu Maricu Kučan sade masline u okolici škole. Za svaki smjer jedno stablo. Danas su učenici 2.b razreda  i nekoliko učenika 1.b razreda (Antonija Tomac, Damjana Kučan, Luciano Bušljeta, Anton Lončarić i Luka Glavan) brali masline. Sakupili su oko 5 kg. 

 

Odgorčivanje maslina je proces koji traje oko 45 dana. Najprije masline treba zarezati do koštice i onda ih stavii u morsku vodu. Svakih tjedan dana mijenjamo morsku vodu i dodamo koromač. Nakon 45 dana masline su spremne za konzumiranje.

U sklopu proslave Plavog dana častimo se plodovima mora i degustiramo naše masline.

 

 








Vijesti

Berba naših maslina

Autor: Radiana Tomée - Cicvarić, 6. 11. 2013.

    

 

Već godinama maturanti uz profesoricu Maricu Kučan sade masline u okolici škole. Za svaki smjer jedno stablo. Danas su učenici 2.b razreda  i nekoliko učenika 1.b razreda (Antonija Tomac, Damjana Kučan, Luciano Bušljeta, Anton Lončarić i Luka Glavan) brali masline. Sakupili su oko 5 kg. 

 

Odgorčivanje maslina je proces koji traje oko 45 dana. Najprije masline treba zarezati do koštice i onda ih stavii u morsku vodu. Svakih tjedan dana mijenjamo morsku vodu i dodamo koromač. Nakon 45 dana masline su spremne za konzumiranje.

U sklopu proslave Plavog dana častimo se plodovima mora i degustiramo naše masline.

 

 








Vijesti

Berba naših maslina

Autor: Radiana Tomée - Cicvarić, 6. 11. 2013.

    

 

Već godinama maturanti uz profesoricu Maricu Kučan sade masline u okolici škole. Za svaki smjer jedno stablo. Danas su učenici 2.b razreda  i nekoliko učenika 1.b razreda (Antonija Tomac, Damjana Kučan, Luciano Bušljeta, Anton Lončarić i Luka Glavan) brali masline. Sakupili su oko 5 kg. 

 

Odgorčivanje maslina je proces koji traje oko 45 dana. Najprije masline treba zarezati do koštice i onda ih stavii u morsku vodu. Svakih tjedan dana mijenjamo morsku vodu i dodamo koromač. Nakon 45 dana masline su spremne za konzumiranje.

U sklopu proslave Plavog dana častimo se plodovima mora i degustiramo naše masline.

 

 








 > Naslovnica
CMS za škole logo
Pomorska škola Bakar / Nautička 14, HR-51222 Bakar / web2.ss-pomorska-bakar.skole.hr / info@pomorskabakar.hr
preskoči na navigaciju